Сторінки

Шукати в цьому блозі

20.12.10

Love’n’Joy, Vivienne Mort, Switch On The Light та Антре засвітилися на благодійному концерті

Напередодні свята чудес – Дня Святого Миколая – ініціативна молодь Києва «За.світ.Ти» організувала благодійну акцію, метою якої було зібрати кошти на потреби онкогематологічного відділення Житомирської обласної дитячої лікарні.

Дівчата та хлопці вже другий рік поспіль активно займаються благодійністю, направленою на поміч дітям.

«У 2010 році ми вже вдруге проводимо благодійну акцію. Кошти, зібрані за допомогою першої акції, пішли на придбання електрогрілок, столиків для сповивання, пляшечок та сосок для відділу покинутих діток Київського міського пологового будинку №3», - зазначила Анна Коломієць.

«Минулого року ми також їм допомагали. - Долучається до розмови Юлія Джабаєва, - Це був дебют наших добрих справ. Тоді ми ще «засвітили» (дане дієслово благодійники вживають у контексті «допомогли» - ред.) Пологовий будинок №2 та відділ ВІЛ-інфікованих діток лікарні Охматдит».

Цікаво, що цього разу вибір зроблено на користь Житомирщини, а не Києва. Спочатку я подумала, що світівці просто розширюють кордони своїх добрих справ та, як мені пояснили, «вирішили «засвітитися» там, де цього найбільше потребують».

Взагалі ця акція відбувалася у два етапи. Перший етап – це аукціон прогулянок, другий - власне благодійний концерт. На останньому й зупинимося.

Благодійний концерт (вже зі знайомою нам назвою) «За.Світ.Ти» відбувся 16 грудня в столичному пабі Портер, що на Позняках. У морозний зимовий вечір публіку зігрівали чотири потужні молодіжні гурти, які залюбки погодилися виступати на волонтерських засадах.

Наявність однієї з найболючіших проблем Києва – заторів, і концерт розпочинається трішки пізніше запланованого часу. Та це ніяк не вплинуло на теплу атмосферу, що панувала в цей вечір у пабі. «Океан Ельзи» також вийшли на сцену із затримкою», - жартувала прихильниця одного з гуртів.

Першими на сцені з’явилися рок-н-рольники «LovenJoy», які з перших нот не давали нікому всидіти на місці. Хлопці зіграли декілька стареньких хітів, кавер на пісню «The Subways», а також порадували своєю новою піснею «Yesterday». Щодо останньої, рекомендуємо в обов’язковому порядку переглянути на неї кліп, який легко знайдете у популярних соцмережах. «Yesterday» записана і зведена за одну ніч, кліп знято в той же час, не виходячи з квартири. Використана одна гітара, підручні предмети, а також портативний записуючий пристрій», - розповідає барабанщик гурту Андрій.

Під бурхливі оплески та шалені вигуки лавенджойчики передали «естафету» представниці жіночої краси та експресивності Vivienne Mort, солістці однойменного гурту. «Вона несподівано з’явилася на сцені. Запалила всіх своєю щирістю та загадковістю водночас… І так само несподівано зникла», - вдалося розчути у натовпі. Слід додати «майже несподівано», адже «Вів’єнів» відпустили за умови виконання на біс «Лети».

Поки усі приходили до тями, на сцені з’явився гурт «Switch On The Light». Під час їхнього виступу не зникало відчуття емоційної близькості слухачів з музикантами. Описати гурт елементарно: голос та музика з присмаком неземного... Недарма соліст «Світчів» Валентин Бойко при порушенні теми «Хто з якої планети», пожартував «швидше за все я з Венери». Здогадуюся, що за таких умов інші учасники жили б з ним по сусідству.

Всупереч своїй назві, гурт «Антре» (з франц. entree – вихід, перший номер) вийшов на завершення вечора. Публіка сприймала гурт дуже тепло: підспівувала знайомі пісні, рухалась під музику, підтримувала вигуками, аплодувала. Не потрапити під лавину антре-драйву того вечора було неможливо. Хлопці приємно вразили своїми новими роботами, а саме: "Човен", "Божевільна душа" і "Та година..." (остаточну назву пісня ще не отримала).

Усе хороше рано чи пізно закінчується, але позитиву, яким зарядили всіх і кожного гурти, вистачить надовго.

Організатори задоволені, адже вдалося зібрати чималу суму. На знак вдячності музикантам вони подарували невеличкі сувеніри – лампу, яка символізує світло, яке кожен з нас може засвітити у своїй душі та поділитися ним з іншими. Засвічуймося;)

Євгенія Кравченко, Анна Письменюк

Немає коментарів:

Дописати коментар