Ще не куштувала, але закортіло ось таке приготувати))) потрібно буде спробувати)))
Дал - одна з головних страв індійської та пакистанської кухонь з тушкованої сочевиці, приправлене ароматними спеціями. Зазвичай ця страва подається з натуральним йогуртом та традиційними паляницями. Це легка та смачна вегетаріанська страва. До речі, в сочевиці більше білка ніж в м'ясі. Для любителів гострого.
Для цієї страви лущену сочевицю тушать на слабкому вогні з куркумою та перцем чілі, далі додають помідори та приправляють сімішшю обсмажених спецій. Я готувала без чилі. Просто забула придбати.
На 2 порції:
200 гр. промитої лущеної червоної чечевиці (можна купити на ринку там, де продають сухофрукти та східні спеції)
1 чайна ложки меленої куркуми
1 дрібно порізана цибулина
500 мл. води
2 очищені та порізані помідора
4 столові ложки олії
1/2 чайної ложки зіри (знову-таки можна купити на ринку там, де продають сухофрукти та східні спеції)
1/2 чайної ложки зіри натертого свіжого або сушеного імбиря
2 зубчика подрібненого часник
1/2 чайної ложки зерен гірчиці
1/2 чайної ложки молотого кориандра
Засипати сочевицю в каструлю. Додати води, чилі, чибулю, куркуму. Варити на слабкому вогні 15-20 хв. Щойно сочевиця розбухне додати помідори та тушкувати ще 5-10 хв.
В сковорідці нагріти олію та додати решту інгредієнтів та готувати на слабкому вогні до 1 хв. помішуючи. Додати счевицю та тушкувати поки не випарується зайва вода.
Немає коментарів:
Дописати коментар