Сторінки

Шукати в цьому блозі

30.12.11

Дал..)

Ще не куштувала, але закортіло ось таке приготувати))) потрібно буде спробувати)))

Дал - одна з головних страв індійської та пакистанської кухонь з тушкованої сочевиці, приправлене ароматними спеціями. Зазвичай ця страва подається з натуральним йогуртом та традиційними паляницями. Це легка та смачна вегетаріанська страва. До речі, в сочевиці більше білка ніж в м'ясі. Для любителів гострого.

Для цієї страви лущену сочевицю тушать на слабкому вогні з куркумою та перцем чілі, далі додають помідори та приправляють сімішшю обсмажених спецій. Я готувала без чилі. Просто забула придбати.

На 2 порції:

200 гр. промитої лущеної червоної чечевиці (можна купити на ринку там, де продають сухофрукти та східні спеції)

1 чайна ложки меленої куркуми

1 дрібно порізана цибулина

500 мл. води

2 очищені та порізані помідора

4 столові ложки олії

1/2 чайної ложки зіри (знову-таки можна купити на ринку там, де продають сухофрукти та східні спеції)

1/2 чайної ложки зіри натертого свіжого або сушеного імбиря

2 зубчика подрібненого часник

1/2 чайної ложки зерен гірчиці

1/2 чайної ложки молотого кориандра

Засипати сочевицю в каструлю. Додати води, чилі, чибулю, куркуму. Варити на слабкому вогні 15-20 хв. Щойно сочевиця розбухне додати помідори та тушкувати ще 5-10 хв.

В сковорідці нагріти олію та додати решту інгредієнтів та готувати на слабкому вогні до 1 хв. помішуючи. Додати счевицю та тушкувати поки не випарується зайва вода.

Немає коментарів:

Дописати коментар